מיקו ביוטיקס
160

₪160
כללי

פטריות ופרוביוטיקה

פטריות מרפא ופרוביוטיקה- תקציר מאמר

מערכת העיכול מהווה מערכת אקולוגית שלמה. היא חיונית לבריאות האדם ומשפיעה כמעט על כל יתר מערכות הגוף. במערכת העיכול מתבצעים תהליכים של עיכול המזון, ספיגה של רכיבי תזונה, הפרשה של פסולת, וכן ייצור ויטמינים מקבוצת ויטמיני ה-B וויטמין K.

בריאות מערכת העיכול בכלל ותהליכי עיכול בפרט, תלויים בחיידקים הנמצאים כדרך קבע לאורך כל צינור מערכת העיכול. במערכת העיכול ישנו מגוון רחב של מיקרואורגניזמים, שיכבה זאת מכונה הפלורה של המעי. הפלורה מורכבת מחיידקים ידידותיים (פרוביוטים), חיידקים וחד תאיים שונים הנחשבים כמעודדי מחלות (פתוגנים). החיידקים הידידותיים (פרוביוטים) מתחרים עם הפתוגנים על שטחי מחייה במעי ועל מקורות המזון. הם, החיידקים הידידותיים, יוצרים סביבה המקשה על הפתוגנים להתקיים במעי ע”י ייצור חומרים הנוגדים מחוללי מחלות וע”י פרוק סוכרים במעי המשמשים כמזון לקנדידה. כמו כן, נוכחות החיידקים הידידותיים תגרום לשיפור בריאות תאי המעי, לחיזוק פעילות מערכת החיסון של המעי ושל הגוף כולו, שיפור הפעילות המטאבולית ועוד…

המחקר בתחום התזונה הפונקציונאלית, אשר החל בשנות השבעים של המאה הקודמת, מצא כי בעת מתן של תוסף תזונה המכיל חיידקים ידידותיים (פרוביוטים) חשוב להוסיף רכיבי הזנה לחיידק על מנת לשפר את יכולת החיידקים ליצור מושבות במעי. במרכז המחקר עמדו שני חומרים שנמצאו יעילים בנושא והם אינולין ואוליגוסכרידים אשר מהווים את חומרי המזון העיקריים הנמצאים בשימוש בתוספי תזונה כיום. עם התקדמות המחקר המודרני בתחום פטריות המרפא, לכדו את עין החוקרים הרכיבים הייחודיים הנמצאים בפטריות המרפא והשפעתם המיטיבה על פלורת המעיים. הרכיבים שנמצאו רלוונטיים והמעניינים ביותר הינם הפוליסכרידים, הטריטרפנואידים, הגליקופרוטאינים.

במגוון מחקרים נמצא כי לפטריות מרפא יש פוטנציאל פרה-ביוטי רב. סיבי הפטריות בעלי תכונה פרה-ביוטית, כלומר, הסיבים מהווים מצע מזון לחיידקים הידידותיים במעי (פרוביוטיקה). מחקרים מצאו כי השילוב של רכיבים פרה-ביוטים אשר מקורם בפטריות מרפא, משפר את תפקוד מערכת החיסון של המעי, מפחית תדירות של דלקות וזיהומים בחלל המעי, ומסייע בהפחתת תגובות אלרגיות תוך שיפור העיכול ותנועתיות המעי.