מעבר לחנות שלנו

עוד על פטריות, שמירה על המשקל

כולסטרול ושומנים אחרים

Place Holder

כולסטרול גבוה ושומנים בדם עלולים להוביל למחלות קשות. צריכת פטריות מרפא בזמן הארוחה תסייע בספיחת חלק מהשומנים מהמזון והפרשתם מהגוף

בעידן בו מזון מהיר, אוכל מעובד ותעשייתי ואורח חיים בו אין הקפדה על צריכת מזון איכותי הם חלק מאורח החיים המערבי, עלייה בכולסטרול וברמות השומנים בדם אצל חלק נכבד מהאוכלוסייה היא בלתי נמנעת. סימפטומים אלה נפוצים מאוד בשני העשורים האחרונים, וכתוצאה מכך, חלה עלייה בשיעורי מחלות כגון טרשת עורקים, חסימות כלי דם, עלייה בקרישיות הדם, כבד שומני ועוד. את אורח החיים המודרני קשה לשנות, אולם מתברר שתוספת קטנה וטעימה לארוחה יכולה דווקא לשפר פלאים את הבריאות. אחד היתרונות הבולטים של פטריות המרפא הוא יכולתן לספוח שומנים מהמזון. כאשר מוסיפים פטריות לארוחה, חלק מהשומן שבמזון נספג על ידן ולא נותר בגוף. בנוסף,, הפטריות מעודדות את הכבד לנקז שומנים מהדם אל מערכת העיכול, וכך להוציאם מהגוף. מחקרים רבים בחנו את השפעת הפטריות על רמות הכולסטרול בדם. אחד הנרחבים שביניהם נערך בשנת 2010 ותוצאותיו פורסמו במגזין

Australian Journal of Medical Herbalism. המחקר בדק את השפעת פטריית הפלאורוטוס על איזון רמות הסוכר והשומנים בדם בקרב חולי סוכרת סוג 2. במחקר השתתפו 120 מטופלים, שהמדדים שלהם אוזנו על ידי מתן תרופות במשך 30 ימים. בשלב הבא חולקו הנבדקים לשלוש קבוצות. כל שלוש הקבוצות קיבלו טיפול תרופתי קונבנציונלי לתמיכה בסוכרת ותפריט תזונתי בשילוב פעילות גופנית. המטופלים מילאו שאלון לאורך כל תקופת המחקר. בחודש הראשון המטופלים לא קיבלו פטריות מרפא כדי שהחוקרים יוכלו לנטר את רמות הסוכר והשומנים בדמם באמצעות הטיפול הקונבנציונלי. החל מהחודש השני ובמשך שלושת החודשים הבאים תועדו מדדי הקבוצות על בסיס שבועי, כשהמשתנה בין שלוש הקבוצות הוא צריכת תמצית מפטריית הפלאורוטוס. כמו כן, נבדקו רמות ההמוגלובין המסוכרר (HbA1C), רמות הסוכר בדם בצום, פרופיל השומנים בדם, לחץ הדם ומדדים של איכות חיים. לאחר שלושה חודשים סוכמו הממוצעים של התוצאות:

טיפול בכולסטרול

מתוצאות המחקר עולה כי בתום תקופת המחקר חל שיפור ניכר ברמות הכולסטרול והשומנים בדם אצל המטופלים.

פטריות מרפא מועילות מאד גם לאלה המנסים להפחית ממשקלם. הסיבה לכך היא הסיבים התזונתיים הרבים שמכילה הפטרייה. אותם סיבים מקנים תחושת שובע לאורך זמן, משפרים את תפקוד מערכת העיכול, מפחיתים את כמות השומנים והסוכרים הנספגים דרך מערכת העיכול למחזור הדם, מאטים את קצב כניסת הסוכר לתא וכתוצאה מכך מפחיתים את התשוקה למתוקים.