סלמון בחמאת בוטנים וסויה מתוקה

בישול אופטימי

מתכונים ממטבח שמח

סם דהן

סלמון בחמאת בוטנים וסויה מתוקה

מתכון מפתיע, טעים עד כאב, ופשוט

מעבירים לנינג’ה או לבלנדר, שלוש כפות חמאת בוטנים טבעית, כוס טריאקי משובח, או כוס סויה ושתי כפות דבש, וכף שמן שומשום. טוחנים לרוטב חלק.

מקמחים סלמון נקי ומוכן לאפייה בקמח שיפון או בקמח רגיל.

מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בשעועית ירוקה קפואה את נתחי הסלמון.

בעזרת מברשת סיליקון מברישים את הנתחים בנדיבות. מפזרים על הסלמון שומשום, גם כן בנדיבות.

מערבבים את יתרת הרוטב עם
חצי כוס מים או רוטב צ’ילי. יוצקים לתוך התבנית ולא ישירות על הנתחים.

אופים 15 דק בתנור חם מאוד, 250 מעלות