שילוב של אכילת פטריות ותה ירוק להפחתת הסיכון לסרטן השד

תקציר מחקר:

מחקר שנערך באוניברסיטת Western Australia בשנים 2004-2005 בקרב 2018 נשים, שמחציתן החלימו מסרטן השד ומחציתן כלל לא חלו בסרטן השד, בדק את ההשפעה של אכילת פטריות ותה ירוק על הסיכון לחלות בסרטן השד או על הסיכון לחזרת המחלה.

בתום המחקר התברר:

נשים שצרכו בכל יום בממוצע לפחות 10 גרם של פטריות טריות מסוג אגריקוס (משקל השווה לגודל של פחות מפטרייה שלמה!), היו ב-64% פחות סיכון לפתח סרטן שד או לחלות שוב בסרטן שד מאשר אלה שלא אכלו פטריות כלל.

אלה שאכלו 4 גרם של פטריות מיובשות מסוג שיטאקה, הפחיתו את הסיכון שלהן לפתח סרטן שד ב-47%.

כאשר נשים אלה הוסיפו לתפריטן, בנוסף לפטריות טריות או מיובשות, גם 1.05 גרם עלי תה ירוק בחליטות, האפקט המגן של שני הגורמים המשולבים הגיע ל-89%!

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19048616

מיקו גרין