מעבר לחנות שלנו

אינדקס פטריות, אתר המטפלים

פטריית פלאורוטוס

Place Holder

מונוגרף פטריית פלאורוטוס

 

שמות מדעיים בוטניים: Pleurotus Ostreatus, Pleurotus Florida

שמות עממיים: Oyster Mushroom, Grey Oyster Mushroom, California Fungi, Tree Oyster, Oyster Shelf, Straw Mushroom, Pearl Oyster

שם סיני: Ping Gū

שמות יפניים: Hiratake, Houbitake, Tamogitake

שמות עבריים: פטריית הצדף, פטריית היער, פלאורוטוס

פטריות מזן פלאורוטוס הן הזן השני הנפוץ בעולם לאחר פטריות מזן אגריקוס, הן בצורה מתורבתת והן בטבע. הן נפוצות כמעט בכל העולם, למעט באנטרקטיקה, כאשר תתי הזנים משתנים מאזור לאזור בעולם. ביחד הם מהווים כ-30% מכלל הגידולים המתורבתים של פטריות בעולם. הפטרייה גדלה על האדמה וניזונה מתולעים קטנות בשם nematodes, ועל גבי עצים רקובים, מהם היא מקבלת את מזונה. מחקרים גנטיים הראו שהזנים Pleurotus Ostreatus ו-Pleurotus Florida הם למעשה אותו זן.

פטריית פלאורוטוס (Pleurotus Ostreatus) החלה להיחקר לראשונה בשנת 1775 ע”י מדען הולנדי בשם Freiherr von Jacquin. בשנת 1871 חוקר פטריות גרמני בשם Paul Kummer קבע כי פטריות פלאורוטוס הם קבוצה עצמאית של פטריות, המכילות זנים רבים. העניין בפטריית הפלאורוטוס נבע הודות לערכה התזונתי העשיר כתחליף איכותי לחלבון מהחי.

פטריית פלאורוטוס זכתה לגידול המתורבת המוכר הראשון שלה בגרמניה, במלחמת העולם הראשונה, אז שימשה כמזון לשעת חירום. התיעוד הראשון הכתוב למחקר של הסגולות הרפואיות של הפטרייה,  תועד על ידי החוקר Frank H Kaufert מאוניברסיטת מינסוטה בשנת 1936.

כיום, הודות למהירות בה היא גדלה בצורה מתורבתת וקלות הגידול שלה, ניתן למצוא את הפלאורוטוס בתפריט של עמים רבים באירופה ובצפון אמריקה.

הן השם המדעי והן השם העממי מתייחסים לצורת גוף הפרי. פלאורוטוס (Pleurotus) משמעותו “צדדים”, והוא מתייחס לצמיחה הצדית של הגבעול ביחס לכובע. השם הלטיני אוסטראטוס (Ostreatus) והשם העממי אויסטר (Osyter) מתייחסים לצורת הכובע של הפטרייה, הדומה לרכיכה מימית בעלת אותו שם (בעלת גוף דחוס המוקף בתוך קליפת צירים, כדוגמת צדפות או מולים). חלקו העליון של הפרי בצורת צדפה בקוטר של 5-25 ס”מ, ומכאן נגזר כינויה “פטריית צדף”. פירוש שמה הסיני הוא “פטריית השלווה”, וברפואה הסינית המסורתית נחשבת פלאורוטוס כפטרייה המרגיעה את מערכת העצבים ומסייעת במצבי נרגנות ואי שקט. משמעות שמה היפני Hiratake הוא “פטרייה שטוחה”.

בשלושת העשורים האחרונים נחקרות התועלות הרפואית של פטריית פלאורוטוס במגוון מצבים רפואיים, ביניהם היפרכולסטרולמיה, סוכרת סוג II וסוגי סרטן שונים.

חלקי הפטרייה בשימוש:

כל חלקי הפטרייה:

תפטיר (mycelium).

גוף הפרי (fruiting body).

נבגים (spores).

איכויות:

טמפרטורה: חמימה.

לחות: נייטראלית.

טעם: חריף, מתקתק, חמצמץ, אגוזי.

מרידיאנים: כבד, כליות.

פעילויות נחקרות:

פעילות אימונומודולטורית (פעילות מאזנת מערכת החיסון), פעילות נוגדת חמצון, פעילות נוגדת דלקת, פעילות אנטי בקטריאלית, אנטי ויראלית ואנטי פטרייתית, פעילות היפוליכולסטרולמית, פעילות אנטי טרשתית, פעילות היפוגליקמית, פעילות נוירופרוטקטיבית (פעילות המגינה על המוח ומערכת העצבים), פעילות המגינה על בריאות העיניים, פעילות מנקזת ליחה מהמעי, פעילות פרה-ביוטית.

התוויות מגובות במחקרים קליניים:

חולשה חיסונית, סרטן, איידס, זיהומים ויראליים, חיידקיים ופטרייתיים, היפרכולסטרולמיה (יתר כולסטרול בדם), טרשת עורקים, סוכרת סוג II, עמידות לאינסולין, גאוט, אלצהיימר, קטרקט.

התוויות מסורתיות שטרם נמצאו להן עדויות מחקריות:

נרגנות, אי שקט, דלקת מפרקים.

בראיה סינית מסורתית:

מזינה את דם הכבד ואת ה-Yin, מלחלחת ומגמישה גידים ורצועות, מפזרת רוח קור ומחזקת את ה-Yang. מניעה דם ומנקזת לחות עודפת, מפחיתה גושים והצטברויות.

מזינה ומניעה את דם הכבד.

מנקזת לחות מכלי הדם ומשתנת.

מחזקת את ה-Yang.

מפזרת את החיצון, ולכן מסייעת לטיפול ולמניעה של שפעת על רקע חדירת רוח קור.

אופני השימוש והמינונים המומלצים בספרות:

תמצית נוזלית (טינקטורה): בריכוז של 1:3, 30% אלכוהול, 7-15 מ”ל ליום.

תמצית יבשה: תמצית תקנית בריכוז של 40% פוליסכרידים, 2-6 גרם ליום.

מרתח: 3-10 גרם ליום.

כחלק מפורמולה: 30-40%.

בטיחות, רעילות, אינטראקציות ותופעות לוואי:

פטרייה פלאורוטוס הינה פטרייה בטוחה לשימוש.

בספרות לא קיימות אינטראקציות לשימוש בפטרייה. אולם, בשל הפעילות מעוררת מערכת החיסון שלה (immunostimulant), אין להשתמש בפטרייה למושתלי איברים.

לא ידועה סכנה בשימוש בזמן הריון.

לא ידועה סכנה בשימוש בזמן הנקה.

רכיבים פעילים:

פוליסכרידים:

β-D-Glucan

β-(1,3/1,6)-D-Glucan

Pleuran

Chitosan

מונוסכרידים:

Cellulose

Hemicellulose

Lignocellulose

גליקופפטידים.

פרוטאוגליקנים.

הטרוגליקנים.

טרפנים.

פלבנואידים:

Lycopene

Beta carotene

תרכובות פנוליות:

Gallic acid

 Chlorogenic acid

Lignin

סטרולים:

Lovastatin (monacolin-K)

נוקלאוטידים:

Adenosine

Thymine

Guanosine

 ויטמינים:

ויטמינים ממשפחת B-complex, ובעיקר B1, B2, B3, Folic acid

ויטמין C (חומצה אסקורבית)

Vitamin D2 (Ergocalciferol)

מינרלים:

אשלגן (Potassium)

בריום (Barium)

סידן (Calcium)

כרום (Chromium)

מגנזיום (Magnesium)

מנגן (Manganese)

ברזל (Iron)

זרחן (Phosphorus)

אבץ (Zinc)

נחושת (Copper)

גופרית (Sulfur)

סטרונציום (Strontium)

נתרן (Sodium)

חומצות שומן:

Oleic acid

Linoleic acid

Linolenic acid

Arachidic acid

Palmitic acid

Lignoceric acid

Stearic acid

Myristic acid

Nervonic acid

Pentadecanoic acid

Cis-10-Hepadecanoic acid

Cis-11-Eicosenoic acid

Cis-11,14,17-Eicosatrienoic acid

Cis-13,16-Dicosadienoic acid

חומצות אמינו:

Cysteic acid

Aspartic acid

Methionine

Threonine

Serine

Glutamic acid

Proline

Glycine

Alanine

Valine

Isoleucine

Leucine

Tyrosine

Phenylalanine

Lysine

Histidine

Arginine

חלבונים יחודיים:

Ostreolysin

Pleurostrin

Ubiquitin-like protein

References:

  1. Hobbs C: Medicinal Mushrooms. Santa Cruz, CA: Botanica Press, 1995.
  2. Desjardin, D.E., Wood, M.G. & Stevens, F.A. (2015). California Mushrooms: The Comprehensive Identification Guide. Timber Press: Portland, OR. 560 p.
  3. Petersen, R.H. & Krisai-Greilhuber, I. (1996). An epitype specimen for Pleurotus ostreatus. Mycol. Res. 100(2): 229-235.
  4. Smith, A.H. (1949). Mushrooms in their Natural Habitats. Sawyer’s Inc: Portland, OR. 626 p.
    Watling, R. & Gregory, N.M. (1989). British Fungus Flora: Agarics and Boleti. Vol 6. Crepidotaceae and other pleurotoid agarics. Royal Botanic Garden: Edinburgh, Scotland. 157 p.
  5. Siwulski M, Mleczek M, Rzymski P, Budka A, Jasińska A, Niedzielski P, Kalač P, Gąsecka M, Budzyńska S, Mikołajczak P. Screening the Multi-Element Content of Pleurotus Mushroom Species Using inductively Coupled Plasma Optical Emission Spectrometer (ICP-OES). Food Anal. Methods (2017) 10: 487. https://doi.org/10.1007/s12161-016-0608-1.
  6. Alam N, Amin R, Khan A, Ara I, Shim MJ, Lee MW, Lee TS (2008) Nutritional analysis of cultivated mushrooms in Bangladesh – Pleurotus ostreatus, Pleurotus sajor-caju, Pleurotus florida and Calocybe indica. Mycobiology 36:228–232.
  7. Bernaś E, Jaworska G, Lisiewska Z (2006) Edible mushrooms as a source of valuable nutritive constituents. Acta Sci Pol Technol Aliment 5:5–20.
  8. Costa-Silva F, Marques G, Matos CC, Barros A, Nunes FM (2011) Selenium contents of Portuguese commercial and wild edible mushrooms. Food Chem 126:91–96.
  9. Daba AS, Kabeil SS, Botros WA, El-Saadani MA (2008) Production of mushroom (Pleurotus ostreatus) in Egypt as a source of nutritional and medicinal food. WJAS 4:630–634.
  10. Deepalakshmi K, Mirunalini S (2014) Pleurotus ostreatus: an oyster mushroom with nutritional and medicinal properties. J Biochem Tech 5:718–726.
  11. Dundar A, Acay H, Yildiz A (2008) Yield performances and nutritional contents of three oyster mushroom species cultivated on wheat stalk. Afr J Biotechnol 7:3497–3501.
  12. Guo L-Q, Lin J-Y, Lin J-F (2007) Non-volatile components of several novel species of edible fungi in China. Food Chem 100:643–649.
  13. Kalač P (2016) Edible mushrooms. Chemical composition and nutritional value. Academic Press/Elsevier, Amsterdam.
  14. Lee CY, Park JE, Kim BB, Kim SM, Ro HS (2009) Determination of mineral components in the cultivation substrates of edible mushrooms and their uptake into fruiting bodies. Mycobiology 37:109–113.
  15. Mallikarjuna SE, Ranjini A, Haware DJ, Vijayalakshmi MR, Shashirekha MN, Rajarathnam S (2013) Mineral composition of four edible mushrooms. J Chem 2013:805284.
  16. Sepcić K, Berne S, Rebolj K, Batista U, Plemenitas A, Sentjurc M, Macek P. Ostreolysin, a pore-forming protein from the oyster mushroom, interacts specifically with membrane cholesterol-rich lipid domains. FEBS Lett. 2004 Sep 24;575(1-3):81-5.
  17. Akyuz M, Kirbag S. (2010) Nutritive value of wild edible and cultured mushrooms. Turk J Biol 34: 97–102.
  18. Alam N, Amin R, Khan A, Ara I, Shim M, Lee MW, et al. (2008) Nutritional analysis of cultivated mushroom in Bangladesh Pleurotus ostreatus, Pleurotus sajor-caju, Pleurotus floridai and Calocybe indica. Mycobiology 36:228-232.
  19. Beltran-Garacia MJ, Estarron-Espinosa M, Ogura T. (1997) Volatile compound secreated by the oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) and its antibacterial activities. J Agric Food Chem 45(10):4049-4052.
  20. Bobek P, Galbavy S. (2001) Effect of pleuran (beta-glucan from Pleurotus ostreatus) on the antioxidant status of the organism and on dimethylhydrazine-induced precancerous lesions in rat colon. Br J Biomed Sci 58:164–168.
  21. Brenneman JA, Guttman MC. (1994) The edibility and cultivation of the oyster mushroom. Am Biol Teacher 1994; 56: 291-3.
  22. Buswell JA and Chang ST.(1993) Edible mushrooms: Attributes and applications. In: Genetics and breeding of edible mushrooms. Chang ST, Buswell JA and Miles PG (eds.) Gordon and Breach. Amsterdam 297-324.
  23. Chang ST, Miles PG. (1989) Edible mushrooms and their cultivation: CRC press: Baco Raton. FL 1-38.
  24. Cohen R, Persky L, Hadar Y. (2002) Biotechnological applications and potential of wood-degrading mushrooms of the genus Pleurotus. Appl Microbiol Biotechnol 58:582-594.
  25. Cowan MM. (1999) Plant products as antimicrobial agents. Clin Microbiol Rev 12: 564-582.
  26. De Silva DD, Rapior S, Fons F, Bahkali AH, Hyde KD. (2013) Medicinal mushrooms in supportive cancer therapies: an approach to anti-cancer effects and putative mechanisms of action. Fungal Divers 55: 1-35.
  27. Devi KSP, Roy B, Patra P, Sahoo B, Islam SS, Maiti TK. (2013) Characterization and lectin microarray of an immunomodulatory heteroglycan from Pleurotus ostreatus mycelia. Carbohydrate polymer 94(2): 857-865.
  28. EI- Fakharany EM, Haroun BM, Ng TB, Redwan, ER. (2010) Oyster mushroom laccase inhibits hepatitis C virus entry into Peripheral blood cells and hepatoma cells. Protein Pept Lett 17: 1031-1039.
  29. Ghaly IS, Ahmed ES, Booles HF, Farang I, Nada SD. (2011) Evaluvation of antihyperglycemic action of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) and its effect on DNA damage, chromosome aberrations and sperm abnormalities in streptozotocin- induced diabetic rats. Global Veterinaria 7:532-544.
  30. Gu, YH, Sivam G. (2006) Cytotoxic effect of oyster mushroom Pleurotus ostreatus on human androgen-independent prostate cancer PC-3 cells. J Med Food 9:196-204.
  31. Hassen S, Mohammad AY, Kiramat K. (2011) Cultivation of the oyster mushroom (Pleurotus ostreatus (jacq)P.Kumm) in two different agro-ecological Zone of Pakistan. Afr J Biotechnol 10:183-188.
  32. Herndndez D, Sanchez JE, Yamasaki K.(2003) A simple procedure for preparing substrate for P. ostreatus cultivation. Bioresour Technolo 90:145-150.
  33. Hossain MS, Alam N, Amin SMR, Basunia MA, Rahman A. (2007) Essential fatty acids content of Pleurotus ostreatus, Ganoderma lucidum and Agaricus bisporus. Bangladesh J Mushroom 1:1-7.
  34. Isai M, Elanchezhian R, Sakthivel M, Chinnakkaruppan A, Rajamohan M, Jesudasan CN, Thomas PA, Geraldine P. (2009) Anticataractogenic effect of an extract of the oyster mushroom, Pleurotous ostreatus, in an experimental model. Current Eye Research 34:264-273.
  35. Iwalokun BA, Usen UA, Otunba AA and Olukoya DK. (2007) Comparative phytochemical evaluation, antimicrobial and antioxidant properties of Pleurotus ostreatus. Arf J Biotechnol 6 (15): 1732-1739.
  36. Jayakumar T, Thomas PA, Isai M, Geraldine P. (2010) An extract of the oyster mushroom, Pleurotus ostreatus, increases catalase gene expression and reduces protein oxidation during aging in rats. Zhong Xi Yi Jie He Xue Bao 8: 774–780.
  37. Jayakumar T, Thomas PA, Sheu JR, Geraldine P. (2011) In-vitro and In-vivo antioxidant effects of the oyster mushroom Pleurotus ostreatus. Food Res Int 44:851-861.
  38. Jedinak A, Dughgaonkar S, Jian J, Sandusky G and Silva D. (2010) Pleurotus ostreatus inhibits colitis- related colon carcinogenesis in mice. Int J Mol Med 26: 643-650.
  39. Jedinak A, Sliva D. (2008) Pleurotus ostreatus inhibits proliferation of human breast and colon cancer cells through p53 – independent pathway. Int J Oncol 33:1307-1313.
  40. Johns T and Eyzaguirrw PB. (2007) Biofortification, biodiversity and diet: A search for complementary applications against poverty and malnutrition. Food Policy 32: 1-24.
  41. Kalac P. (2009) Chemical composition and nutritional values of European species of wild growing mushrooms: A review. Food Chem 113: 9-16.
  42. Kalac P. (2012) Chemical composition and nutritional values of European species of wild growing mushrooms. Mushrooms: Types, properties and nutritions. Nova scince publishers Inc 129-152.
  43. Kalac P. (2013) A review of chemical composition and nutritional value of wild- growing and cultivated mushrooms. J sci Food Agric 93: 209-218.
  44. Kalmis E, Nuri A, Hasan Y, Fatin K. (2008) Feasibility of using olive mill effluent (OME) as a wetting agent during the cultivation of oyster mushroom, Pleurotus ostreatus on wheat straw. Bioresour Technolo 99:164-169.
  45. Karacsonyi S, Kuniak L. (1994) Polysaccharides of Pleurotus ostreatus: isolation and structure of pleuran, an alkali-insoluble beta-D-glucan. Carbohydr Polym 24:107-111.
  46. Karaman M, Jovin E, Malbasa R, Matavuly M, Popovie M.(2010) Medicinal and edible lignicolous fungi as natural source of antioxidative and antibacterial agents. Phytother Res 24: 1473- 1481.
  47. Kaufer F. (1936) The biology of Pleurotus corticatus Fries. Minnesota Agricultural Experiment Station Bulletin 114.
  48. Khan MA, Amin SMR, Uddin MN, Tania M, Alam N.(2008) Comparative study of the nutritional composition of oyster mushrooms cultivated in Bangladesh. Bangladesh J Mushroom 2: 9-14.
  49. Khan MA. (2010) Nutritional composition and Hypocholesterolemic effect of mushroom: Pleurotus sajor-caju and Pleurotus florida: LAP Lambert Academic publishing Gmbh &co. KG: Saarbrucken, Germany 1-11.
  50. Krishna S, Usha PTA. (2009) Hyoglycaemic effect of a combination of Pleurotus ostreatus, Murray Koenigii and Aegle marmelos in diabetic rats. Indian J Anim Sci 79: 986-987.
  51. Kues U, Liu Y. (2000) Fruiting body production in basidomycetes. Appl Microbiol Biotechnol 54:141-152.
  52. Lavi I, Friesem D, Geresh S, Hadar Y and Schwariz B. (2006) An aqueous polysaccharide extract from the edible mushroom Pleurotus ostreatus induces anti-proliferative and pro-apoptotic effects on HT-29 colon cancer cells. Cancer Letters 244: 61-70.
  53. Li H, Zhang L, Dong L, Cao J. (1994) Prepration and immunologic competence of glycopeptides components from Pleurotus ostreatus fungi. Shaandong Yike Daxue Hsueh Pao 32: 343-346.
  54. Lindequist U, Niedermeyer THJ, Julich WD. (2005) The pharmacological potentials of mushrooms. Evid Based complement Alternat Med 2:285-299.
  55. Manzi P, Aguzzi A, Pizzoferrator L.(2001) Nutritional values of mushrooms widely consumed in Itlay. Food chem 73(3): 321-325.
  56. Manzi P, Marconi S, Aguzzi A, Pizzoferrato L. (2004) Commercial mushrooms: nutritional quality and effect of cooking. Food chem 84: 201-206.
  57. Martin KR, Brophy SK. (2010) Commonly consumed and specialty dietary mushrooms reduce cellular proliferation in MCF-7 human breast cancer cells. Exp Biol Med 235:1306-1314.
  58. Mattiala P, Konko K, Eurola M, Pihlava JM, Aatola J, Vahteristo L, Hietaniemi V, Kumpulainen J, Valtonen M, Piironeen V. (2001) Content of Vitamins , minerals elements and some phenolic compounds in cultivated mushrooms. J Agric Food Chem 49(5): 2343-2348.
  59. Mattila P, Suonpa K, Pilronen V. (2006) Functional properties of edible mushroom. Nutr J 16: 694-696.
  60. Mau JL, Hwang SJ. (1997) Effect of γ-irradiation on favor compounds of fresh mushrooms. J Agri Food Chem 45(5):1849-1852.
  61. Mitra P, Khatua S, Acharya K. (2013) Free radical scavenging and NOS activation properties of water soluble crude polysaccharides from Pleurotus ostreatus. Asian J Pharm Clin Res 6(3): 67-70.
  62. Mshandete AM, Cuff J. (2007) Proximate and nutrient composition of three types of indigenous edible wild mushrooms grown in Tanzania and their utilization prospects. Afr J Food Agic Nutr Dev 7: 1–16.
  63. Opletal L, Jahodar L, Chobot V, Zdansky P,Lukes J, Bratova M, et al. (1997) Evidence for the anti-hyperlipidaemic activity of the edible fungus Pleurotus ostreatus. Br J Biomed Sci 54:240-243.
  64. Petrova RD, Mahajan J, Reznick AZ et al. (2007) Fungal subatance as moduatory of NF-­B activation pathway. Mol Biol Rep 34:145-154.
  65. Proslay L, Asp NG, Schweizer TF, Devreis JW, Furda I. (1988) Determination of insoluble, soluble and total dietary fiber in foods and food products: interlaborate study. J Assoc off Anal Chem 71: 1017-1023.
  66. Ratcliffe B, Flurkey WH, Kuglin J, Dawley R. (1994) Tyrosinase, laccase and peroxidase in mushrooms(Agaricus, Crimini, Oyster and Shiitake). J Food Sci 59(4): 824-827.
  67. Ravi B, Renitta RE, Praba ML, Issac R, Naidu S. (2010) Evaluvation of antidiabetic potential of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) in alloxan-induced diabetic mice. Immunopathol Toxicol 35(1): 101-109.
  68. Sarangi I, Ghosh D, Bhutia SK, Mallick SK, Maiti TK. (2006) Antitumor and immunomodulating effects of Pleurotous ostreatus mycelia-derived proteoglycans. Int Immunopharmacol 6:1287- 1297.
  69. Shamtsyan MM, Konusova VG, Goloshchev AM, Maksimova YO, Panchenko AV, Petrishchev NN, et al.(2004) Immunomodulating and anti-tumor effects of basidiomycetes Pleurotus ostreatus (Jacq.: fr) P. Kumm and P. conucopiae (Pau. Ex Pers.) Rollan. J Biol Phys Chem 4(3): 157-61.
  70. Sibel Yildiz, Umit Cafer Yildiz, Engin Derya Gezer, Ali Temiz. (2002) Some lingnocellulosic waste used as raw material in cultivation of the Pleurotus ostreatus culture mushroom. Process Biochem 301-306.
  71. Silva MCS, Nozuka J, Oliveira PV, Vanetti MCD, Bazzelli DMS, Costa NMB and Kasuya MCM. (2010) In vivo bioavailablity of selenium in enriched Pleurotus ostreatus mushrooms. Metallomic 2, 162-166.
  72. Silva S, Martins S, Karmali A, Rosa E. (2012) Production, purification and characterization of polysaccharides from Pleurotus ostreatus with antitumor activity. J Sci Food Agric 92: 1826-1832.
  73. Soto cruz O, Saucedo-Castaneda G, Pablos Hach JL, GutierrezRojas M, Favela-Tirres E. (1999) Effect of substrate composition on the mycelia growth of Pleurotus ostreatus an analysis by mixture and response surface methodologies. Process Biochem 35: 127-33.
  74. Synytsya A, Mickova K, Jablonsky I, Slukoya M, Copikova J. (2008) Mushrooms of Genus Pleurotus as a Source of Dietary Fibres and Glucans for Food Supplements. Czech J Food Sci 26: 441–446.
  75. Vamanu E. (2012 ) In Vitro antimicrobial and antioxidant activities of ethanolic extract of lyophilized mycelium of Pleurotus ostreatus PQMZ91109. Molcules 17: 3653-3671.
  76. Vetter J. (1994) Mineral elements in the important cultivated mushroom Agaricus bisporous and Pleurotus ostreatus. Food chem 50(3): 277-279.
  77. Vetter J. (2007) Chitin content of cultivated mushrooms Agaricus bisporus, Pleurotus ostreatus and Lentinula edodes. Food Chem 102: 6-9.
  78. Wang D, Sakoda AK, Suzuki M.(2001) Biological efficiency and nutritional values of Pleurotous ostreatus cultivated on spent beer grain. Bioresour Technolo 78:93-300.
  79. Wang H, Gao J, Ng TB. (2000) A new lectin with highly potent antiheptoma and antisarcoma activities from the oyster mushroom Pleurotus ostreatus. Biochem Biophys Res Commun 275:810-816.
  80. Wang H, Ng TB. (2000) Isolation of a novel ubiquitin-like protein from Pleurotus ostreatus mushroom with anti-human immune deficiency virus, translation-inhibitory and ribonuclease activities. Biochem Biophys Res Commun 276:587-593.
  81. Zhang Y, Yang X, Jin G, Yang X, Zhang Y. Polysaccharides from Pleurotus ostreatus alleviate cognitive impairment in a rat model of Alzheimer’s disease. Int J Biol Macromol. 2016 Nov;92:935-941. doi: 10.1016/j.ijbiomac.2016.08.008. Epub 2016 Aug 4.
  82. https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/pleurotus-ostreatus

לרכישת פלאורוטוס פיור לחצו כאן

פלאורוטוס פיור