מעבר לחנות שלנו

מחקרים

מבחר מחקרים שפורסמו במהלך 2018 בהקשר פעילות אנטי דלקתית

פטריית היריסיום ופעילות פרה-ביוטית:

מחקר שפורסם בנובמבר 2018 במגזין Molecules בדק את הפעילות הפרה-ביוטית של פטריית היריסיום (Hericium erinaceus), עם או ללא מיצי קיבה או מיצי מעי. בנוכחות מיצי העיכול הודגמה עלייה משמעותית באוכלוסיית החיידקים הטובים במהלך ארבע השעות הראשונות לאחר החשיפה, בייחוד בשישה זנים של חיידקים, כשהעיקרי שבהם היה L. plantarum (1)

 

פטריית היריסיום ופעילות אנטי דלקתית ואנטי-אוקסידנטית בקיבה:

מחקר שפורסם באפריל 2018 בחן את הפעילות האנטי דלקתית והאנטי אוקסידנטית של פטריית היריסיום (Hericium erinaceus) בקרב חולדות עם כיב קיבה. לאחר מתן תמצית פטריית היריסיום, הודגמה הפחתה משמעותית במדדים הדלקתיים IL-1β, TNF-α בסרום הדם ו- myeloperoxidase ברקמת הקיבה, בעוד שהמדדים האנטי-אוקסידנטים ברקמת הקיבה השתפרו. גם המדדים של המתווכים דלקתית nitric oxide (NO), prostaglandin E2 (PgE2), epidermal growth factor (EGFR) ברקמת הקיבה פחתו. (2)

 

פטריית טרמטס ופעילות אנטי-דלקתית:

מחקר שפורסם במרץ 2018 בחן את הפוטנציאל האנטי דלקתי של 27 רכיבים פעילים יחודיים בפטריית טרמטס (Trametes Coriolus Versicolor), ביניהם טריטרפנואידים, סטרולים, ריבונוקלאוטידים, פנולים, גליקוזידים ופורנים. נמצאו 2 טריטרפנואידים ו-4 סטרולים יחודיים אשר הפחיתו פעילות המתווך הדלקתי NO והציטוקינים הפרו-דלקתיים ,TNF-α IL-6 במינונים משתנים של מיצוי הפטרייה. (3)

פטריית ראישי ואפילפסיה:

מחקר קליני שפורסם ביוני 2018 עקב אחר 18 חולי אפילפסיה במשך 8 שבועות, והראה שמתן 1 גר’ מפטריית ראישי, שלוש פעמים ביום, הפחית משמעותית את מספר ההתקפים שחוו הנבדקים בכל שבוע, זאת בהשוואה למספר ההתקפים שחוו הנבדקים בכל שבוע לפני תחילת הטיפול בפטריית ראישי. (4)

פטריית ראישי וכבד שומני:

מחקר שפורסם ביוני 2018 בדק את היכולת של פטריית ראישי (Ganoderma lucidum) במניעת כבד שומני לא אלכוהולי. במחקר נבדקו עכברים שהואכלו בדיאטה עתירת שומן לעומת עכברים שהואכלו בדיאטה רגילה, עם או ללא מתו פטריית ראישי. תוצאות המחקר הראו עלייה באנזימי הכבד מסוג ALT בקרב העכברים שהואכלו בדיאטה עתירת שומן לעומת עכברים שהואכלו בדיאטה רגילה ללא צריכת הפטרייה, כמו גם עלייה באברונים בכבד המווסתים את רמת השומנים הנאגרים בכבד (hepatic lipid droplets). בנוסף, פטריית ראישי מנעה עלייה ברמת משקל רקמות השומן בכבד (epididymal and perirenal adipose tissue weights) וברמת ה-LDL בקרב העכברים שהואכלו בדיאטה עתירת שומן. כמו כן, בקרב העכברים שהואכלו בדיאטה עתירת שומן הודגמה עליה ברמת הגלוקוז בצום ובעמידות לאינסולין בקרב הקבוצה שלא צרכה מפטריית ראישי, לעומת שליטה מבוקרת במדדים אלה בקרב הקבוצה שהואכלה בדיאטה עתירת שומן ושצרכה מפטריית ראישי. (5)

 

פטריית ראישי ומחלת פרקינסון:

מחקר שפורסם ביולי 2018 בדק באילו מנגנונים מסייעת פטריית ראישי לשיפור ולהקלה במחלת פרקינסון. במחקר שנערך במשך 4 שבועות נתנו לעכברים עם פרקינסון תמצית הפטרייה במינון 400 מ”ג לק”ג. השימוש בפטרייה הדגים שיפור באמצעות ויסות תפקוד המיטוכונדריה, עידוד אוטופגיה (תהליך בו התאים מפנים את ה”זבל” שלהם וממחזרים את חלקו לשימוש חוזר), עידוד אפופטוזיס של תאים פגועים ואקטיבציה של המנגנונים AMPK/mTOR ו- PINK1/Parkin (מסלולי איתות עצביים, באמצעותם המיטוכונדריה מגינה על עצמה מפני תהליכי חמצון והזדקנות). (6)

סקירה מדעית – פטריות מרפא ופעילותן האנטי דלקתית:

סקירה מדעית שפורסמה במרץ 2018 ובחנה את הפעילות האנטי דלקתית של פטריות מאכל שונות, כדוגמת שיטאקה (Lentinus edodes), מאיטקה (Grifola frondosa), פלאורוטוס (Pleurotus ostreatus), ראישי (Ganoderma lucidum), פטריית שמפיניון (white Agaricus bisporous), פטריית פורטובלה (Brown Agaricus bisporous), פטריית אנוקי (Flammulina velutipes) ועוד מיני פטריות, ציינה מספר מנגנונים בהם החומרים הפעילים בפטריות מסייעים להפחתת מדדים דלקתיים, כמו למשל:

  • עיכוב NF-κB (קומפלקס חלבוני המעורב בייצור של ציטוקינים פרו-דלקתיים).
  • עיכוב הפרשה של הציטוקינים הפרו-דלקתיים TNF-α, IL-6.
  • עיכוב המתווכים הדלקתיים Prostaglandin E2 (PgE2), NO.
  • הפחתת הביטוי של המסלולים הדלקתיים inducible nitric oxide synthase (iNOS), COX-2.

הסקירה כללה גם מחקרים שנעשו במודל חיות מעבדה וגם מחקרים קליניים. (7)

References:

1 The Prebiotic Activity of Simulated Gastric and Intestinal Digesta of Polysaccharides from the Hericium erinaceus.

Yang Y, Zhao C, Diao M, Zhong S, Sun M, Sun B, Ye H, Zhang T.

Molecules. 2018 Nov 30;23(12). pii: E3158. doi: 10.3390/molecules23123158.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30513668

2 Gastroprotective activity of polysaccharide from Hericium erinaceus against ethanol-induced gastric mucosal lesion and pylorus ligation-induced gastric ulcer, and its antioxidant activities.

Wang XY, Yin JY, Zhao MM, Liu SY, Nie SP, Xie MY.

Carbohydr Polym. 2018 Apr 15;186:100-109. doi: 10.1016/j.carbpol.2018.01.004. Epub 2018 Jan 2.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29455967

3 Anti-inflammatory activities of the chemical constituents isolated from Trametes versicolor.

Jin M, Zhou W, Jin C, Jiang Z, Diao S, Jin Z, Li G.

Nat Prod Res. 2018 Mar 9:1-4. doi: 10.1080/14786419.2018.1446011.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29521529

4 A retrospective study of Ganoderma Lucidum Spore Powder for patients with epilepsy.

Wang GH, Li X, Cao WH, Li J, Wang LH.

Medicine (Baltimore). 2018 Jun;97(23):e10941. doi: 10.1097/MD.0000000000010941.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5999473/

5 Ganoderma lucidum Ameliorates Non-Alcoholic Steatosis by Upregulating Energy Metabolizing Enzymes in the Liver.

Soonwoong Jung, Hyeonwi Son, Chung Eun Hwang, Kye Man Cho,2 Sang Won Park, and Hyun Joon Kim

J Clin Med. 2018 Jun; 7(6): 152. Published online 2018 Jun 15. doi: 10.3390/jcm7060152

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6025418/

6 Ganoderma lucidum extract ameliorates MPTP-induced parkinsonism and protects dopaminergic neurons from oxidative stress via regulating mitochondrial function, autophagy, and apoptosis.

Ren ZL, Wang CD, Wang T, Ding H, Zhou M, Yang N, Liu YY, Chan P.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29991712?report=abstract

7 Anti-inflammatory properties of edible mushrooms: A review.

Muszyńska B, Grzywacz-Kisielewska A, Kała K, Gdula-Argasińska J.

Food Chem. 2018 Mar 15;243:373-381. doi: 10.1016/j.foodchem.2017.09.149. Epub 2017 Sep 30. Review.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29146352

7 Anti-inflammatory properties of edible mushrooms: A review.

Muszyńska B, Grzywacz-Kisielewska A, Kała K, Gdula-Argasińska J.

Food Chem. 2018 Mar 15;243:373-381. doi: 10.1016/j.foodchem.2017.09.149. Epub 2017 Sep 30. Review.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29146352?report=docsum