מעבר לחנות שלנו

אתר המטפלים, בריאות האישה, כללי|עוד על פטריות, פטריות וקנדידה|עוד על פטריות

חזית חדשה בטיפול בזיהומי קנדידה ואגינלית

Place Holder

פטריות על כל סוגיהן קיימות בעולם מאז ומתמיד וחולקות חלק חשוב בתהליכי החיים בטבע.
במשך השנים זוהו סוגים וזנים שונים של פטריות:
פטריות מאכל חלקן זוהו כפטריות מרפא (שמפיניון, שיטאקה, פורטבלו)
פטריות בר – רובן רעילות מאוד ולכן לא מומלץ לאסוף באופן עצמאי בטבע
ופטריות טפיליות (קנדידה, “פטריות שמש”, פטריות על גבי הציפורניים ועוד…)

קיים הבדל משמעותי בין פטריות המרפא לבין פטריות טפיליות כגון: בעיקר מסוג קנדידה.
קנדידה היא פטרייה חד תאית הניזונה מתאי הרירית של הגוף וממבנים שונים במחזור הדם.
הפטריות הטפיליות נמצאות על גופינו ובתוכו באופן קבוע, על גבי העור, בפה ובמערכת העיכול, במערכת הנשית, בריאות ובסינוסים. כאשר מערכת החיסון נחלשת או כאשר מערכת החיסון לא מצליחה לזהות את הפטרייה הדבר מאפשר לה לגדול ולשגשג.
בכל מקום עליו מתמקמת הפטרייה היא מצמיחה “שורשונים” החודרים דרך העור או דרך רירית מערכת העיכול וניזונה מהגלוקוז במחזור הדם.
מאחר וה”שורשונים” מורכבים משרשראות ארוכות של סוכר (פוליסכרידים) ולא מחלבון, הדבר לא יוצר תגובה של מערכת החיסון, חשוב להזכיר כי גוף הפטרייה החד תאית נמצא בחלל המעי או על גבי העור שם מערכת החיסון אינה מגיעה.
חומרים בין אם טבעיים או חומרים כימיים פועלים בעיקר על גוף הפטרייה כאשר ה”שורשונים” נשארים ומתחילים לצמוח מחדש.

קיים הבדל מבני, תפקודי ותזונתי מובהק בין פטריות טפיליות לבין פטריות מרפא. פטריות המרפא באופן טבעי פועלות כנגד פטריות טפיליות משתי סיבות עיקריות: ע”מ שפטריות טפיליות לא יפגעו בהן ומתחרות איתן על המקום ועל המזון.
פטריות המרפא מלמדות את מערכת החיסון לזהות את ה”שורשונים” של הפטרייה ולתקוף אותה דרך מחזור הדם ולא רק את גוף הפטרייה כפי שעושה חומצה קפרילית, אורגנו וצמחי מרפא אחרים. מומלץ וחשוב להשתמש ברכיבים אלה ע”מ להשלים את הטיפול.
הפטרייה העוצמתית ביותר לטיפול בזיהומי פטריות חוזרים היא פטריית המאכל והמרפא מאיטקה (Grifola frondosa).
מחקרים קליניים מצאו כי למאיטקה פעילות ישירה כנגד פטריות קנדידה במערכת הנשית ובמערכת העיכול. מאיטקה מכילה רכיבים ייחודיים הפוגעים באופן ישיר בפטריית הקנדידה ומעכבים את גדילתה. המאיטקה מחלישה את מבנה דופן התא של הקנדידה ומגבירה את פעילות תאי מערכת החיסון התוקפים את הקנדידה.
בנוסף פטריית המאיטקה מייעלת את כניסת הסוכר ממחזור הדם אל תוך התאים וכתוצאה מכך יש פחות סוכר זמין במחזור הדם המזין את הקנדידה וכאשר אין לה מספיק מזון בשילוב הפעילויות שצוינו לעיל ניתן לראות מיגור של של הקנדידות הקשות התוקפות אנשים המקבלים תרופות לדיכוי מערכת החיסון, אנשים החולים במחלות אוטואימיוניות, מקבלי טיפולים כימותרפיים וחולי סכרת.
מאחר וזיהום פטרייתי כרוני הוא עמיד מאוד ולוקח זמן לגוף להתנקות מהפטריות, המחקרים הקליניים על נשים וגברים נערכו במשך 5 חודשים, למרות שלאחר כשבועיים החלו להצטמצם משמעותית התופעות לוואי השונות החל מתחושות גרד ויובש ועד נפיחויות במערכת העיכול, משיכה מתוק, עייפות, נפיחות בגוף ועוד…
המאיטקה בטוחה לשימוש בקרב כל האוכלוסיה, אינה מתנגשת עם תרופות או תוספי מזון אחרים. ניתן לשלב אותה בקרב מתבגרים, קשישים, נשים הרות ומניקות.

An Evaluative Study of the Effectiveness of Grifola frondosa var. Yukiguni (Maitake) Against Persistent Vaginal Candida albicans Proliferation (Thrush):Rosamond Christian, RGN, RM, DipBSS, Douglas Schar, BA.DipPhyt. MCPP, and Denise Turner, Ph.D.
hr />Clinical Trial ; COPYRIGHT 2010 DoctorSchar.com

לרכישה לחצו כאן